Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τι δεν μάθαμε στα Ιμια

  Δεκάξι χρόνια πέρασαν από την κρίση των Ιμίων. Οι τηλεοπτικές εικόνες του στόλου να φεύγει από το ναύσταθμο και την ελληνική ηγεσία πίσω του να τα χει χαμένα, έχουν αντικατασταθεί με εκείνες, τις εξίσου τραγικές, των πολιτών που κάνουν ουρές στο Σύνταγμα για δωρεάν πατάτες. Όμως, παρά τη σημερινή τραγωδία, ο χρόνος είναι ικανός αλλά και απόλυτα κατάλληλος για να αναρωτηθούμε τι πραγματικά διδάχθηκε η Ελλάδα από εκείνη την περιπέτεια. Κι η απάντηση, δυστυχώς, είναι ελάχιστα… Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα. Η απάντηση είναι πολύ απλή: από την πραγματικότητα και μάλιστα σε πολλά επίπεδα.

   Με την Ελλάδα να έχει εισέλθει και επισήμως στην εποχή της μειωμένης κυριαρχίας και με τον κόσμο γύρω μας να τρίζει συθέμελα από πρωτοφανείς ανακατατάξεις, η χώρα βρίσκεται στο θανατερό επίκεντρο μιας πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής κρίσης, αλλά, ταυτόχρονα, και στις παρυφές μιας άλλης, γεωπολιτικής, που ουδείς γνωρίζει πού και πώς θα καταλήξει. Και με όλα αυτά να συμβαίνουν, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θεωρούν ότι τα ζητήματα ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής, είναι δευτερεύοντα και ελάχιστη σημασία τους αποδίδουν. Μάλιστα, αντί να ανησυχούν ακόμα πιο πολύ λόγω ακριβώς της κρίσης και των αντικειμενικών αδυναμιών που φέρνει, την επικαλούνται για να ξεφύγουν από την ουσία του ζητήματος. Ας μείνουμε όμως προς στιγμή σε ότι έχει να κάνει με την τόσο άκριτα και επιπόλαια υποβαθμισμένη στα μάτια πολλών, αμυντική επάρκεια της Ελλάδας.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ τώρα και σε LEGO

Ένα παιχνίδι φτιαγμένο έτσι ώστε να καταλαμβάνει τα άλλα παιχνίδια και να τα εμποδίζει, έχει κερδίσει την προτίμηση των παιδιών και όπως όλα δείχνουν θα γίνει το best-seller της χρονιάς!

                                   Οι τρείς εκδόσεις του παιχνιδιού (Κατάληψη, Πορεία και Περιφρούρηση) με τα απαραίτητα αξεσουάρ τους                                                                   (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)                   

   Διαστάσεις φαινομένου έχει πάρει η επιτυχία που σημειώνει η ειδική έκδοση του γνωστού παιχνιδιού κατασκευών, με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, καθώς ήδη σε πολλά παιχνιδάδικα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα και οι γονείς σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν κάποιο από τα τρία κομμάτια της σειράς.

  Η επιτυχία του συγκεκριμένου παιχνιδιού πάντως, έχει αρχίσει να διχάζει την κοινή γνώμη: Οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι είναι δικαίωμα ενός παιχνιδιού να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των άλλων παιχνιδιών, καταλαμβάνοντας συμβολικά τα ζάρια και εμποδίζοντας τα πιόνια να κινηθούν.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Βράβευση μαθήτριας του σχολείου Ορμύλιας από την ελληνική Μαθηματική Εταιρεία



   Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας Σαράντη Άννα βραβεύθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για την επιτυχία της στο μαθηματικό διαγωνισμό "ο Θαλής".

 Θερμα συγχαρητήρια στη μαθήτρια και ευχόμαστε εις ανώτερα!


Σχόλιο Σερμύλης: ένα φωτεινό μυαλό με εξίσου λαμπερό χαμόγελο.. Συγχαρητήρια Άννα!


πηγή:Γυμνάσιο Ορμύλιας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τι είναι η κόλαση;




« Η κόλαση δεν είναι τόσο ένας τόπος όπου ο Θεός φυλακίζει τους ανθρώπους, όσο ένας τόπος τον οποίο οι ίδιοι οι άνθρωποι, καταχρώμενοι την ελεύθερη θέληση τους, διαλέγουν για να φυλακίσουν τον εαυτό τους.
Ακόμα και στην κόλαση οι κολασμένοι δεν στερούνται της αγάπης του Θεού, αλ’ αυτό που οι άγιοι βιώνουν ως χαρά, αυτοί το βιώνουν ως βάσανα, ως πυρ κατανάλισκον, πράγμα που είναι αποτέλεσμα της δικής τους επιλογής. Η αγάπη του Θεού θα είναι ένα ανυπόφορο βάσανο γι’ αυτούς που δεν την  έχουν αποκτήσει μέσα τους…».
 Β. Λόσκυ

Χωρίς σχόλια..




«δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά»


Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, 24/01/2012

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Βάζουν έκτακτη εισφορά και στα αγροτεμάχια!




Η κυβέρνηση επεξεργάζεται την επιβολή έκτακτης εισφοράς και στα αγροτεμάχια, με βάση την αντικειμενική τους αξία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» , ο συλλογισμός της επιβολής του συγκεκριμένου φόρου είναι ίδιος με αυτόν της επιβολής του τέλους για τα ακίνητα, γνωστού πλέον ως χαράτσι.

Στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια ορισμένα από τα οποία βρίσκονται στο Κολωνάκι, τη Φιλοθέη ή τη Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα εξετάζεται να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση κάποια αγροτεμάχια, λόγω της ιδιαίτερα μικρής αξίας τους.

Όσο για την χρονική εφαρμογή του νέου μέτρου; Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού όπως αποδείχτηκε και με το χαράτσι στα ακίνητα.



πηγή:Ανιχνεύσεις

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τι άλλαξε την τελευταία εικοσαετία στη ζωή μας;


Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Δείτε την:



Ανω Πόλη: Βυζαντινοί απόηχοι


   

    Στους κατοίκους της, που δεν προτίμησαν τα «μέγαρα» της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, αλλά έμειναν εκεί, στη γειτονιά με την ωραιότερη θέα, που την άνοιξη μυρίζει γιασεμί, απλωμένη μπουγάδα και φρεσκομαγειρεμένες νοστιμιές. Στους φοιτητές που καταλαμβάνουν τις γερασμένες πολυκατοικίες του '70, δίνοντάς τους νέα πνοή... Εκεί, μια ανάσα μακριά από το πολύβουο κέντρο, 30.000 κάτοικοι βιώνουν τη δική τους καθημερινότητα, με θέα τις οθωμανικές κρήνες, κάτω από περίτεχνα ζωγραφισμένα σαχνισιά, πλάι σε φρεσκοασβεστωμένους τοίχους, «σκαρώνοντας» τα δικά τους «πηγαδάκια» δίπλα σε ολάνθιστες πεζούλες...

  Εύκολα χάνεσαι στην Ανω Πόλη, μα το κάνεις με χαρά. Βρίσκεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει κάθε στιγμή της «κακής» σου τύχης, αυτής που σε οδήγησε σε ένα ακόμα πανέμορφο σοκάκι, το οποίο διαφορετικά δεν θα είχες συναντήσει. Δεν πτοείσαι, δεν θα αποπροσανατολιστείς· δύσκολα θα βγεις «παραέξω». Η βυζαντινή οχύρωση της πόλης (που αρχικά έγινε για αμυντικούς σκοπούς παρά για να φιλοξενήσει κάποιον οικισμό), την περικλείει με τείχη ψηλά και προστατεύει την ακόμα εμφανή προσφυγική της ταυτότητα.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Να περνάς καλά!



   Μπορεί να με απατά η μνήμη, αλλά την άκρως εκνευριστική ευχή του τίτλου, που τόσο συχνά τα τελευταία χρόνια ανταλλάσσουμε μεταξύ μας, δεν τη θυμάμαι να χρησιμοποιείται (τουλάχιστον κατά κόρον, όπως σήμερα) προ τριάντα ετών. Θυμάμαι το «να ’σαι καλά, παιδάκι μου», που κάπως το έχω συνδυασμένο με καλοσυνάτες και σοφές γιαγιάδες, αλλά το «να περνάς καλά» έχω την εντύπωση ότι είναι, για τα μέτρα της γλώσσας μας, πολύ φρέσκο και, μάλλον, συνυφασμένο με την πρόσφατη περίοδο του ευδαιμονισμού, την οποία αποχαιρετίσαμε. Υποθέτω πως θα έχετε προσέξει, επίσης, ότι η φράση απαντάται εξίσου συχνά και σε ερωτηματική μορφή, ως στερεότυπο με το οποίο εκφράζουμε το ενδιαφέρον μας για τον άλλο. Τα τελευταία χρόνια, το «περνάς καλά;» ακουγόταν όσο συχνά και το «πώς είσαι;» ή το «τι κάνεις;».

  Παρότι κατά την καθημερινή χρήση δεν διαφέρουν, η ουσιώδης σημασιολογική διαφορά μεταξύ του «είμαι καλά» και του «περνώ καλά» είναι, φυσικά, στο ρήμα. Το πρώτο εκφράζει στάση ή κατάσταση: Σε ρωτούν αν είσαι καλά κι εσύ με το νου σου σταματάς και κάνεις τον απολογισμό. Το δεύτερο εκφράζει κίνηση και διαδικασία. Ο συμψηφισμός των ευτυχών γεγονότων και των δεινών της ζωής, με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης, παίρνει δευτερεύουσα θέση και αυτό που πρωτεύει είναι αν η διαδικασία της παρέλευσης του χρόνου γίνεται ηδονικά.

  Δεν φαντάζομαι να είναι τυχαίο ότι, είτε στην ευκτική είτε στην ερωτηματική μορφή του, το «περνάω καλά» επικράτησε στην εποχή κατά την οποία η καλοπέραση απενοχοποιήθηκε και έγινε σκοπός της ζωής, χάρη στον δανεισμό που διοχετευόταν σε καταναλωτικές δαπάνες. Ετσι, η συγκεκριμένη φράση και οι παραλλαγές της αναδεικνύεται ως η εμβληματική φράση της περιόδου την οποία ονομάζω «Εποχή της Αστακομακαρονάδας». Ισως να είναι για τον λόγο αυτόν που ακούγεται πλέον όλο και πιο άτοπη, σχεδόν αφύσικη, από όσους τη χρησιμοποιούν σήμερα, είτε επειδή πορεύονται με την κεκτημένη ταχύτητα του παρελθόντος είτε επειδή δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς μας συνέβη. Οι τελευταίοι, μάλιστα, είναι και οι τυχερότεροι. Διότι, αν ακόμη δεν έχουν καταλάβει, δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ. Οπότε η ευχή «να περνάς καλά», απευθυνόμενη σε αυτούς, έχει περισσότερες πιθανότητες να πιάσει τόπο...

Στέφανος Κασιμάτης

πηγή: Καθημερινή

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο ελεήμων Νταλάρας



«ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Συναυλίες στις γειτονιές της Αθήνας». Αυτός είναι ο τίτλος της νέας, συγκινητικής προσφοράς του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Γεωργίου Νταλάρα.
Κάντε τον κόπο, σας παρακαλώ, και διαβάστε κάποια μικρά αποσπάσματα από το κείμενο για τις συναυλίες αυτές που αφιλοκερδώς και κυρίως ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ θα προσφέρει ο Γιώργος Νταλάρας.

«Δέκα συναυλίες στις άκρες της Αθήνας και του Πειραιά μαζί με τους ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά και δίνουν ζωή στην πόλη.
Είναι η επιθυμία του Γιώργου Νταλάρα, να βρεθεί κοντά στους χιλιάδες συμπολίτες μας, στις μισθοσυντήρητες οικογένειες, στους ανέργους, που η ζωή τους καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η επιβίωσή τους πιο αβέβαιη, από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης (…).
Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμμετοχής που μας θυμίζει ότι η μουσική πάντα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Το Μοναστήρι της Ορμύλιας




  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Λίγα χιλιόμετρα από τα βόρεια παράλια του κόλπου της Κασσάνδρας, σε μια καταπράσινη περιοχή από ελαιώνες και αμπελώνες, ανάμεσα στις κοινότητες Βατοπεδίου και Ορμύλιας, εγκαταστάθηκε πριν από 23 χρόνια το γυναικείο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, γνωστό ως μοναστήρι της Ορμύλιας.


  Το μοναστήρι, αγιορείτικο μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, κτισμένο σε αντέρεισμα, αναπτύχθηκε ραγδαία και σήμερα, υπό την σκιάν της αγιορείτικης πνευματικής κληρονομιάς, αποτελεί πρότυπο του μοναστικού κοινοβίου στην Ελλάδα.


  Εκεί ακμάζει ο γυναικείος μοναχισμός «ως λόγος ζωής και άοκνος προσφορά», στην ιεραποστολή και στο κοινωνικό έργο. Η Αδελφότητα με τις 100 και πλέον μοναχές προσφέρει τις υπηρεσίες και τη διακονία της σε διάφορους τομείς και στο πλαίσιο της Ορθοδοξίας που δίνει τη δυνατότητα στη γυναίκα να μετέχει στη ζωή της Εκκλησίας.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κομματάνθρωποι..



Ίσως, να γεννιόταν ελπίδα ξανά σε τούτη τη ρημαγμένη χώρα, εάν τη στιγμή αυτή που είναι σε εξέλιξη η ομιλία του λίαν ανίκανου και ανεκδιήγητου Γεωργίου Παπανδρέου, ενώπιον του εθνικού συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να παρακολουθεί την γραφική φιγούρα του πρώην πρωθυπουργού. Θα αποτελούσε ευχάριστη έκπληξη αν τα μηχανάκια μέτρησης της τηλεθέασης σημείωναν μηδενικά νούμερα.

Προσωπικά, μόλις αντίκρυσα την φάτσα του Παπανδρέου και όλων των συναθροισμένων κομματόσκυλων να φλυαρούν ξεδιάντροπα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, στην ιστορική αυτή χρονική συγκυρία που η χώρα αργοπεθαίνει, έκλεισα οργισμένος την τηλεόραση..

Φοβάμαι για τον εαυτό μου πλέον, τις αντιδράσεις του μπροστά στη θέα των κομματανθρώπων.


Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κίμων Ρίμελ Κουλούρης: οι μύθοι δεν συλλαμβάνονται


Ο Κίμων Ρίμελ Κουλούρης επιβαίνοντας στην σοσιαλιστική μερσεντές του παραβίασε τους κόκκινους σηματοδότες, που εμπόδιζαν την θριαμβική επέλασή του προς τον σοσιαλισμό. Κάποιοι αφελείς άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, δεν αναγνώρισαν αμέσως τον αστέρα του εγχώριου πολιτικού τσίρκου σταμάτησαν τον πρώην υπουργό για να τον ελέγξουν για τις παραβάσεις του.

Ποιος όμως είδε τον Κίμωνα Ρίμελ Κουλούρη και δεν σκιάχτηκε. Ο πρώην υπουργός έβαλε μπρος και ... πάτησε έναν αστυνομικό, στέλνοντάς τον στο 401 για γυψονάρθηκα στο αριστερό του πόδι.

Οι προϊστάνενοι του τραυματισμένου αστυνομικού έκριναν ότι το να πατάς με το αυτοκινητό τους έναν αστυνομικό είναι ...πταίσμα κι άφησαν τον κ. Κουλούρη να πάει στα τηλεοπτικά παράθυρα για να διασκεδάσει τους τηλεθεατές.

Μέχρι ετούτη την στιγμή δεν έχει παραιτηθεί από την θέση του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει παραιτηθεί όμως από την αξιοπρέπεια.


 πηγή:Μανιφέστο

 

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ὁ Ἰορδάνης ἐστράφη εἰς τὰ ὀπίσω...





Ὁ Ἰορδάνης ἐστράφη εἰς τὰ ὀπίσω, θεασάμενος τὸ πῦρ τῆς θεότητος, σωματικῶς κατερχόμενον, καὶ εἰσερχόμενον ἐπ᾽ αὐτόν.

Ὁ Ἰορδάνης ἐστράφη εἰς τὰ ὀπίσω, θεωρῶν τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, ἐν εἴδει περιστερᾶς κατερχόμενον, καὶ περιϊπτάμενόν σοι.

Ὁ Ἰορδάνης ἐστράφη εἰς τὰ ὀπίσω, ὁρῶν τὸν Ἀόρατον ὁραθέντα, τὸν Κτίστην σαρκωθέντα, τὸν Δεσπότην ἐν δούλου μορφῇ.

Ὁ Ἰορδάνης ἐστράφη εἰς τὰ ὀπίσω, καὶ τὰ ὄρη ἐσκίρτησαν, Θεὸν ἐν σαρκὶ καθορῶντα, καὶ νεφέλαι φωνὴν ἔδωκαν, θαυμάζουσαι τὸν παραγενόμενον, φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, δεσποτικὴν πανήγυριν σήμερον ἐν τῷ Ἰορδάνῃ ὁρῶντες, αὐτὸν δὲ τὸν τῆς παρακοῆς θάνατον, καὶ τὸ τῆς πλάνης κέντρον, καὶ τὸν τοῦ, ᾍδου σύνδεσμον ἐν τῷ Ἰορδάνῃ βυθίσαντα, καὶ Βάπτισμα σωτηρίας τῷ κόσμῳ δωρησάμενον.


(Ποίημα Σωφρονίου Πατριάρχου Ἱεροσολύμων)

Γιατί γιορτάζουμε τα Θεοφάνια στις 6 Ιανουαρίου;


Τα Θεοφάνια: μια αρχαιότερη εορτή από τα Χριστούγεννα»

γράφει ο Δημήτριος Μόσχος, Λέκτορα Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών


«Στις 6 Ιανουαρίου κλείνει ένα πλουσιότατο σε λατρευτικά δρώμενα, παραδοσιακά έθιμα και μακραίωνες συνήθειες Δωδεκαήμερο, που συνδέεται με κεντρικά στοιχεία του χριστιανικού Ευαγγελίου: την κατά σάρκα γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, που είναι βασικοί σταθμοί της Ενανθρώπησης του Θεού στον κόσμο. Παράλληλα, την 1η του έτους εορτάζεται και η μνήμη του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας, Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων κάνουν το διάστημα αυτό έναν πόλο εορταστικό και λατρευτικό στην καρδιά του χειμώνα, που συμπληρώνεται από τον αντίστοιχο εαρινό, δηλαδή εκείνον των πασχαλίων εορτών. Πώς προέκυψε όμως ιστορικά το εορταστικό αυτό σύμπλεγμα;

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο Γ.Α.Π. και το τέλος της δυναστείας Παπανδρέου




Τελικά, ως φαίνεται, στις... προηγμένες δημοκρατίες σαν αυτή που μας κληροδότησε μετά τη διετή πρωθυπουργία του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο για έναν δηλωμένο αντεξουσιαστή, από το να αποχωριστεί την καρέκλα του. Ουδέποτε στα ελληνικά πολιτικά χρονικά υπήρξε άλλος αρχηγός κόμματος που να διεκδικεί με τέτοιο πάθος τη διατήρηση της εξουσίας του, προκαλώντας ένταση που, για το ίδιο του το κόμμα, αγγίζει πλέον τα όρια της πλήρους διάλυσης. Είναι πραγματικά κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Πολλοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων, αλλά το ίδιο ακριβώς συνέβη λίγο πριν το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο τότε πρωθυπουργός και ακόμα αρχηγός του ΠαΣοΚ, αφού πρώτα οδήγησε τη χώρα μετωπικά στο γκρεμό με αποκορύφωμα της καταστροφικής του πορείας το θανατηφόρο δημοψήφισμα, στη συνέχεια, αναγκαζόμενος να κάνει πίσω και να παραιτηθεί, έκανε και ό,τι ήταν δυνατόν για να δυναμιτίσει τη λύση Παπαδήμου: αφού πρώτα κωλυσιέργησε με κάθε τρόπο και κατά τη γνωστή συνήθειά του έριχνε αλλού τις ευθύνες, στο τέλος έφτασε να βγάζει απ’ το μανίκι τα πιο απίθανα ονόματα ως διαδόχους του στο Μέγαρο Μαξίμου – και τα θυμόμαστε όλοι…

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Εγω πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος...


Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ.  Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός  και συγκληρονόμος και φίλος και  μέλος.
                                            

                                           Τι πλέον θέλεις;

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά!!