Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση στις ύβρεις κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου




Το blog Αποτείχιση σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο χυδαιολογίας έγραφε πριν λίγες μέρες τα κάτωθι (πατήστε εδώ ).

Σας παραθέτω και την απάντηση του ιστολογίου της Σερμύλης


''Εξαιρετική εργολαβία  αναλάβατε με την κατασυκοφάντηση του Πατριάρχη ο οποίος φυλά Θερμοπύλες σε ένα λίαν εχθρικό, για την Χριστιανοσύνη, περιβάλλον.

  Ποια  μαρτυρία αγάπης εκφράζει  η αισχρή, εμπαθή, ανήθικη και άκρως  υβριστική στάση απέναντι στον Πατριάρχη, στην κοινότητα  του Αγίου Όρους, σε ιεράρχες, ιερείς, λαϊκούς  και γενικότερα όποιο  πρόσωπο δεν ταιριάζει με την αυτιστική ιδιωτική θεολογία που  έχετε κατασκευάσει;  Αλήθεια, τι σχέση μπορεί να έχει ένας Θεός τιμωρός  και εκδικητής βγαλμένος  μέσα από τις τρομακτικές ιστορίες του Μεσαίωνα με τον Νυμφίο Ιησού  που γνωρίζει και βεβαιώνει  το εκκλησιαστικό σώμα 2000 χρόνια τώρα; Απολύτως καμία!

Ο Θεός που πιστεύετε είναι ένα είδωλο του εαυτού σας. Η θεολογία που κατασκευάσατε είναι εντελώς αποκομμένη από την θυσιαστική αγάπη που μεταμορφώνει, ανακαινίζει και μπολιάζει το κάθε μέλος της εκκλησίας  με τον Χριστό.

Η νοσηρή φαντασίωση που τρέφετε ως απεσταλμένοι δικαστές από τον Θεό, έχει δημιουργήσει  την ψευδαίσθηση ότι συνεχίζετε το έργο των Πατέρων. Και δεν ντρέπεστε γι’ αυτό!! Συγχέετε την κακία, την μικρότητα, την χυδαιολογία  με την ‘’αυστηρότητα εν αγάπη’’ των Πατέρων. 

Συμμαζευτείτε!  Δεν είναι ότι γίνεστε γραφικοί, αυτό θα ήταν το λιγότερο, γίνεστε επικίνδυνοι προβάλλοντας μια εκκλησία απάνθρωπη, απογυμνωμένη από την αίσθηση της οικογένειας που συνέχει και προσκαλεί στην αγκαλιά της, μια εκκλησία που λειτουργεί ως  στρατόπεδο στρατολογώντας ορθόδοξους μουτζαχεντίν.."

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν απαντάτε στις ...συκοφαντίες τους, αλλά μόνο τις χαρακτηρίζετε;
Δεν μπορείτε να απαντήσετε;

Ανώνυμος είπε...

Από παραπομπή βρέθηκα εδώ για πρώτη φορά. Και εσείς παρομοίως κατακρίνετε.

Ουδείς αλάνθαστος, κανείς ούτε εσείς ας μην διεκδικεί το αλάθητο του πάπα, αλλά είναι μερικά πράγματα αυτονόητα.

Η Εκκλησία είναι μία, αγία, καθολική και αποστολική.
Η Ορθόδοξη.

Ένας ο νυμφίος της.

Δεν υπάρχουν δύο Εκκλησίες.

Αιρέσεις υπάρχουν πολλές. Μακάρι να μετανοήσουν, να αποβάλουν τις πλάνες και να επιστρέψουν στην Εκκλησία. Δεν είναι λόγια μίσους αλλά αγάπης, σωτηρίας, διότι "εάν το άλας μωρανθή"...