Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

"Κρανίου τόπος"..ή κρανίο άνευ εγκεφάλου;



    Στις 16 Φεβρουαρίου κάποιοι συγχωριανοί μας συνέταξαν και μοίρασαν στην Ορμύλια ένα κείμενο διαμαρτυρίας (θα το βρείτε εδώ), ζητώντας ευθύνες για την κοπή δύο άρρωστων αιωνόβιων δέντρων στο εξωκκλήσι των Αγίων Αποστόλων, μετά από απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

   Οι κύριοι αυτοί έβγαλαν όση χολή είχαν προς το πρόσωπο του εφημέριου, κατηγόρησαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο για εγκληματική ενέργεια και χρησιμοποίησαν βαρύγδουπες εκφράσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων όπως  "κρανίου τόπος", "να μη μείνει τίποτα σε αυτό τον τόπο", "να κόψουν τα πέυκα", κ.α.

  Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να απορρίπτουν σαν πιστοί του διαλεκτικού υλισμού κάθε μεταφυσικό και υπαρξιακό ερώτημα αλλά δεν δεχόμαστε να καταργούν την πιστοποιημένη από τις αισθήσεις μας, αντίληψη.

  Παρ' όλα αυτά, το κείμενο διαμαρτυρίας των ευαίσθητων συγχωριανών μας περιείχε και μια σωστή προτροπή. Καλούσε τους κατοίκους της Ορμύλιας να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το συντελεσμένο "έγκλημα". Δυστυχώς για αυτούς, οι περισσότεροι Ορμυλιώτες πήγαν στο ξωκλήσι με αφορμή το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου. Αντίκρυσαν όμως αντί για έγκλημα ένα κόσμημα. Έτσι διαψεύστηκαν οι όποιες προσδοκίες για σπορά έχθρας ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού και στον εφημέριο. Η μοναδική σπορά που έγινε ήταν των οκτώ νέων πλατανιών που θα ξεκουράζουν με τη σκιά τους, τους πανηγυρίζοντες την εορτή των Αγίων Αποστόλων..

  Είμαι πλέον πεπεισμένος πως οι συντάκτες του κειμένου δεν έκαναν τον κόπο να επισκεφθούν, έστω και απο μακρινή απόσταση, το ξωκλήσι. Αν πήγαιναν, δεν θα έγραφαν το κατευθυνόμενο και κακεντρεχές κείμενο που έγραψαν.

 Για όσους δεν πήγαν, παραθέτω μερικές φωτογραφίες.








Υ.Γ.  Αν οι παραπάνω εικόνες σας προκαλούν αποτροπιασμό και κατάθλιψη όπως συνέβη σε μεμονωμένα άτομα της Ορμύλιας, αναζητήστε το συντομότερο δυνατόν ένα ειδικό ψυχικής υγείας..






8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όποιοσ έγραψε τη διαμαρτυρια θα πρέπει να ηταν ή τυφλος ή χαζος

Ανώνυμος είπε...

TIPOTA APO TA DYO DEN ITAN..
POROMENOS IDEOLOGIKA KATA TIS EKKLISIAS EINAI!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ;
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!!
ΝΤΡΟΠΗ!!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια φίλε Ναρσή.Πράγματι, μερικές φορές οι ιδεογογίες μας τυφλώνουν τόσο πολύ που αδυνατούμε να δούμε την πραγματικότητα.
Μια μικτή παρατήρηση για το ποιος είναι αρμόδιος για το χώρο.
Ο χώρος των Αγίων Αποστόλων είναι κοινόχρηστος, όπως του Αγίου Γεωργίου, στην Τούμπα όπως και του Αγίου Δημητρίου. Δεν είναι ιδικτησία όλων. Ανήκει στην ενορία της Ορμύλιας. Αυτή είναι ο ιδιοκτήτης τους. Δεν ανήκουν αυτοί οι χώροι σε όλους. Η ενορία έχει την διοίκησή της και αυτή είναι αρμόδια να αποφασίζει και καλά κάνει όταν δεν με ενημερώνει και δεν με ρωτάει επειδή εγώ δεν έχω καμιά εθυύνη και ό,τι κι αν συμβεί δεν πρόκειται να λογοδοτήσω σε κανένα. Φυσικά και θα κάνουν ό,τι θέλουν αφού αυτοί είναι υπεύθυνοι. Σ΄όποιον δεν αρέσει αυτή η πραγματικότητα ας μη χρησιμοποιεί αυτούς τους χώρους.
Μπράβο στον παπά Γιάννη και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο. Μακάρι και οι άλλοι άρχοντες, άλλων χώρων να είχαν και την αρχοντιά του και τη δύναμη να κάνουν ό,τι έχει κάνει στον χώρο της αρμοδιότητάς του. Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και παρεκκλήσια.

Ανώνυμος είπε...

EINAI IDIOKTISIA OLON..
KAI O AGIOS GEORGIOS STIN TOUMPA KAI O AGIOS GEORGIOS STO XARILAOU!!!
AMAN ME TIN KARAMELA AUTI..

H IDIOKTISIA EINAI KLOPH!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 0807μμ αν η ιδιοκτησία είναι κλοπή τότε είστε όλοικλέφτες.
Μίλησα για την αρμοδιότητα και την κοινοχρησία. Μην απαντάτε αν δεν καταλαβαίνετε τον όρο

Ανώνυμος είπε...

EGO TON KATALAVENO, KATI VATOPEDIA AE POU ESEIS TREXETE KSELIGOMENOI, DEN TO EXOUN KATALAVEI..

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ? ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ?
ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ?
ΤΙ ΣΤΟ ΚΟΡΑΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?