Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εκ του κατά Ριζοσπάστη, ΚΚΕ φυλλάδας το ανάγνωσμα





    Η εκδήλωση της Ορμύλιας πρωτοκολλήθηκε στις σελίδες του Ριζοσπάστη. Αναγνωρίζεται και επίσημα πλέον η ιδιοτέλεια των κινήτρων αυτών που την οργάνωσαν, όσο και αν προσπαθεί η εφημερίδα να την παρουσιάσει ως αυθόρμητη. Μόνο μειδίαμα προκαλεί αυτού του επιπέδου η προπαγάνδα..

Ακολουθεί το κέιμενο:

 ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συνέλευση για λαϊκά προβλήματα

   Την απόφασή του να παλέψει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στο λαό, δήλωσε ο εργαζόμενος λαός της Ορμύλιας, στη Χαλκιδική, μέσα από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, μετά από πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
    Στη συγκέντρωση αναδείχθηκαν τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός και τα ειδικότερα του τόπου τους (το ιατρείο του ΙΚΑ λειτουργεί με ένα γιατρό τρεις φορές την εβδομάδα, έκλεισε το Ταχυδρομείο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κ.ά.). Καταγγέλθηκε ότι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, παραγνωρίζεται η καταστροφή που θα επιφέρει η μεταλλουργία χρυσού στο περιβάλλον και τη ζωή τους.
    Με το ψήφισμα που εξέδωσαν απαιτούν: Τα χρέη να πληρώσει η πλουτοκρατία που τα 'φαγε μαζί με το πολιτικό προσωπικό της και όχι η φτωχολογιά της πόλης και του χωριού. Να ξαναλειτουργήσει άμεσα το ιατρείο με δυο γιατρούς, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Να επαναλειτουργήσουν το Ταχυδρομείο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Να μην επιτραπεί η λειτουργία της μεταλλουργίας χρυσού. Να μην κατασκευαστεί το φράγμα στο Χαβρία, όπως σχεδιάστηκε και απειλεί να πνίξει την Ορμύλια και τους γύρω οικισμούς.

Ριζοσπάστης

Το κείμενο μπορέιτε να το βρείτε και εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειν' μον' για κουντουρούπα. τσ χάθκαμι τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

θα έπρεπε να ντρεπεσε που γράφεις αυτά που γράφεις ! την συνέλευση την κάλεσε μια επιτροπή ανθρώπων που αγωνιά για τα προβλήματα και καλεστήκαν όλα τα κόμματα! δεν ήταν του ΚΚΕ , όλο το χωρίο έπρεπε να είναι εκεί! τα άλλα κόμματα που ήταν ΄΄΄!!!!! άλλα πως να έρθουν αφού είναι αυτοί που μας έφεραν σε αυτοί την κατάσταση! το ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα στον κόσμο και στα προβλήματα !

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή????τι λέξη είναι αυτή?άγνωστη για πολύ κόσμο!!!δυστυχώς!!!ίσως είναι καλύτερα να πάμε εντελώς στο πάτο μήπως και κάποιοι ξυπνήσουν επιτέλους....γιατί αν περιμένεις φίλε μου από κάποιους να ντρέπονται....χάνεις το καιρό σου!!!!