Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το χριστόνιο του Ser



Αναδημοσιεύω σχόλιο της Σερμύλης προς το blog amethystos με αφορμή τον δόλιο και άνανδρο πόλεμο που έχει κηρύξει στον Πατριάρχη τόσο το συγκεκριμένο ιστολόγιο όσο και διάφορες ομάδες φανατισμένων νεο-ζηλωτών. 


Μέγιστε διδάσκαλε, εσείς πως γνωρίζετε ότι ο Βαρθολομαίος και ο Ζηζιούλας δεν αποτελούν μέλη της Εκκλησίας;

Υπάρχει κάποια εξέταση αίματος η οποία μετρά τα επίπεδα εκκλησιαστικότητας;  Έχετε προβεί σε τόσο σπουδαία ανακάλυψη και δεν την έχετε ακόμη δημοσιεύσει σε κάποιο διεθνούς φήμης έγκυρο περιοδικό (π.χ. The Lancet);  Υποθέτω, πως μαζί με τα γραφεία του (Υπέρ)Ορθόδοξου Τύπου συστεγάζονται, κάπου στο υπόγειο, και υπερσύγχρονά βίο-ορθόδοξα εργαστήρια όπου γίνονται οι ανάλογες αιμό-εκκλησιαστικές μετρήσεις.

Στο CERN, λοιπόν, ανακάλυψαν το μποζόνιο του Χίγκς και «σιγά τα ωά» θα πει δικαιολογημένα κάποιος. Στην Ελλάδα, κάποιοι «καθαροί» και «ακραιφνείς» χριστιανοί, κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν ένα ασύλληπτο επιστημονικό άλμα, το κορυφαίο ίσως επίτευγμα ιατρικής καινοτομίας και πρωτοποριακής τεχνολογίας απο την εποχή του Ιπποκράτη.
Οι εν Ελλάδι νεο-ζηλωτές ανακάλυψαν το αυθεντικό σωματίδιο του Θεού, το περίφημο χριστόνιο του Ser (πρόκειται για σύντμηση του ουσιαστικού Σερ-αφείμ, όνομα του μητροπολίτου Πειραιώς, στον οποίο ανιχνεύθηκε για πρώτη φόρα, σε μεγάλες ποσότητες, το χριστόνιο).

Θα ήταν πνευματικά επωφελής για την Εκκλησιαστική κοινότητα να γνωρίζει τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, συγκεντρωμένα σε μία περιοδική έκδοση, που θα κυκλοφορεί ως ένθετο του (Υπερ)Ορθόδοξου Τύπου.  Σε ειδικές περιπτώσεις δε, π.χ. πριν την εκλογή νέου επισκόπου ή την χειροτονία πρεσβυτέρου, θα ακολουθεί έκτακτη έκδοση, η οποία θα περιέχει τα πορισμάτα απο τις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις των υποψήφιων κληρικών. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούν πολλοί «πιστοί» από την αγωνιώδη αναζήτηση των πολύτιμων πληροφοριών που βρίσκονται διάσπαρτες στο αχανές διαδίκτυο.

Τέλος, θα σας πρότεινα να συνεργαστείτε με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το οποίο μέσα από το ανιχνευτικό πρόγραμμα νεογνών  -γνωστού ως screening - ελέγχει προληπτικά τα βρέφη για ορισμένες γενετικές ή μεταβολικές διαταραχές. Με την κατάλληλη προσαρμογή του test, μετά φυσικά και από τις δικές σας επιστημονικές υποδείξεις, θα καταστεί δυνατόν να ανιχνεύεται στο αίμα των νεογνών και το χριστόνιο συν των άλλων νοσημάτων. Έπειτα, τα αποτελέσματα του test θα αποστέλλονται στις μητροπόλεις και από εκεί θα μοιράζονται στις  κατά τόπους ενορίες.  Όσοι φέρουν το συγκεκριμένο σωματίδιο στο αίμα τους θα γίνονται μέλη της Εκκλησίας, ενώ όσοι πάσχουν από έλλειψη, θα διώκονται.

Η παραπάνω ανάλυση-εκδοχή, όσο και αν ξενίζει στη πρώτη ανάγνωση, πιστεύω πως τείνει να προσεγγίζει την πραγματικότητα όσο καμία άλλη εκκλησιολογική η ψυχολογική ερμηνεία.

Η επιστήμη λοιπόν στην υπηρεσία της Θρησκείας, κύριε Αμέθυστε. Γιατί, δυστυχώς, έτσι καταντήσατε την Εκκλησία...


Ναρσής Σαμπαζιώτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέσεχε, Ναρσή, μην γραφεις για τον Σεραφειμ γιατι μπορεί να σε αναθεματίσει!

Ανώνυμος είπε...

Ακου μάγκα: άναδρο είναι να το παίζεις φίρμα εκ του ασφαλούς, έχοντας πλάτες τους ισχυρούς, να μειώνεις τους αδύναμους εσύ ο δυνατός και έξυπνος. Δόλιο είναι να κρύβεις αυτό που πραγματικά θες να πεις, να το ντύνεις με μπιχλιμπίδια, να υπονείς με εξυπνάδες...
Για πες, ο Αμέθυστος τι εξουσία έχει, ή τι δεν λέει ξεκάθαρα; Είναι κάτι ασαφές από αυτά που λέει; Δεν κάνει κατά μέτωπο επίθεση προς τις αρχές και εξουσίες; Τι άλλο είναι ο Βαρθολομαίος και ο Ζηζιούλας; Δε θες 3 και 4 αρχίδια για να το κάνεις; Που βλέπεις σ'αυτό την αναδρεία;
Οσο για το Lancet, νομίζω είναι λιγο κλινικό. Τέτοια ανακάλυψη είναι κατευθείαν για Nature Medicine ή και για το ίδιο το Nature. Αν και το Annalen der Physik, όπου δημοσίευε και ο Einstein θα ήταν προτιμότερο.
Αντε να σε χαίρεται η μάνα σου που ασχολείσαι και με τα ιατρικά.

Ανώνυμος είπε...

Ας σοβαρευτούμε. Ο Αμέθυστος και οι ομοιδεάτες του προσπαθούν να αναβιώσουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία το αποτρόπαιο κλίμα της Δύσης της εποχής του μεσαίωνα. Τότε που η Δυτική Εκκλησία είχε τον χαρακτήρα ολοκληρωτικού καθεστώτος που τρομοκρατούσε συνειδήσεις και έκαιγε κορμιά στην πυρά. Και όλα αυτά πάντοτε στο όνομα του Χριστού..

Φιλικά,
Κώστας Δ.